فهرست مطالب
سلام خدمت کاربران عزیز وب سایت اِرم وردپرس امروز میخواهیم در مورد یک موضوع مهم به اسم کش صحبت کنیم که شاید در حوزه وب زیاد با این اسم رو به رو بشوید میخواهیم بگوییم کش سایت چیست و چه مزایا و معایبی را داره.
توضیح کش سایت چیست ؟
کش کردن فرآیند ذخیره کپی از فایل ها در یک کش یا مکان ذخیره سازی موقت است تا بتوان سریعتر به آنها دسترسی داشت.
بهتره که کش در ادامه کش سایت را از نظر فنی توضیح بدیم، درواقع کش هر مکان ذخیره سازی موقت برای کپی فایل ها یا داده ها است، اما این اصطلاح اغلب در ارتباط با فناوری های اینترنت استفاده می شود.
مرورگر ها فایلهای HTML، جاوا اسکریپت و تصاویر را به منظور بارگیری سریعتر وبسایتها در حافظه پنهان نگه میدارند (یا همان کش )، در حالی که سرورهای DNS سوابق DNS را برای جستجوی سریعتر و سرورهای CDN برای کاهش تأخیر در حافظه پنهان ذخیره میکنند.
کش سایت چه کار مفیدی را انجام میده ؟
هر بار که یک کاربر یک صفحه وب را باز می کند، مرورگرش باید داده های بسیار زیادی را برای نمایش اون صفحه دانلود کنه.|
برای کوتاه کردن زمان بارگذاری صفحه، مرورگرها بیشتر محتوایی را که در صفحه وب ظاهر میشود در حافظه پنهان ذخیره میکنند و یک کپی از محتوای صفحه وب را در هارد دیسک دستگاه ذخیره میکنند.
بها خاطر همین کش سایت باعث میشه که ، دفعه بعد که کاربر صفحه را بارگذاری میکنه، بیشتر محتوا از قبل به صورت محلی ذخیره شده است و صفحه با سرعت بیشتری بارگیری می شود.
مرورگرها این فایل ها را تا زمانی که زمانی که مثل تاریخ انقضا فایل ها هست که خود برنامه نویس سایت یا مدیر سرور مشخص میکنه یا به اصطلاح (TTL) تمام شود یا تا زمانی که حافظه پنهان هارد دیسک پر شود ذخیره می کنند.
(TTL نشان دهنده مدت زمانی است که محتوا باید در حافظه پنهان بماند.) کاربران همچنین می توانند در صورت تمایل حافظه پنهان مرورگر خود را پاک کنند.
برای پاک کردن کش مرور گر خود میتونید از کلید های ترکیبی ( Ctrl + F5 ) یا ( Ctrl + Shift + R ) استفاده کنید.
پاک کردن کش مرورگر چه کاری را انجام میده
زمانی که کش سایت رو از مرورگر پاک میکنید ، هر صفحه وب که باز میکنید به گونه ای بارگذاریمیشه که انگار اولین باری هست که کاربر از صفحه بازدید میکنه.
اگر چیزی بار اول نادرست بارگیری بشه و در حافظه پنهان یا همان کش ذخیره شده باشه دفعه بعدی که کاربر وارد اون صفحه میشه چون که مرورگر صفحه را کش کرده پس نسخه ای را نشان میده که نادرست بارگیری شده بوده.
شاید با این مشکل روبه رو شده باشید مثلا رنگ یک دکمه را توی سایتتون عوض میکنید ولی بعد از اون زمانی که سایت خودتون رو چک میکنید مشاهده میکنید که رنگ تغییر نکرده این دقیقا همان داره از کش سایت خوانده میشه و باید کش را کامل پاک کنید تا رنگ را به درستی مشاهده کنید.
ابزار های مدیریت کش در وردپرس
حالا ما برای اینکه این امکاناتی که در بالا و در مطلب کش سایت چیست گفته شد را بتوانیم در وب سایت وردپرسی خودمون داشته باشیم نیاز داریم که افزونه ای استفاده کنیم که بتونیم کش را مدیریت کنیم.
برخی از افزونه ها هستند در وردپرس که با استفاده از اون میتونیم تنظیم کنیم که مثلا فایلی مثل سایت مپ که فایل مهمی هست رو اصلا کش نکنیم یا این که مثلا مدت زمان را مشخص کنیم که در مدت 24 ساعت کش را پاک کند.
افزونه Wp-optimize به ما این امکان رو میده که در سایت خود یک مدیر برای کش های خود داشته باشیم ، این افزونه در دو نسخه پرو و رایگان قابل استفاده هست که همان رایگان کار ما را برای کش انجام میدهد.
از آخر این مطلب میتوانید این افزونه را دانلود کنید.